Weergaven van plastic soep, gezien onder water richting wateroppervlak.Op de Open Avond van Rotaryclub Lansingerland op dinsdag 25 juni 2019 houdt Gertjan Grundlehner, manager Research & Development bij Boskalis, een lezing over de impact van plastic zwerfafval op het zeeleven en de technische oplossing die onder andere The Ocean Cleanup voor dit probleem biedt. De cijfers over de hoeveelheid plastic in de oceanen, de plastic soup, zijn zorgwekkend. En, de risico’s die dit afval met zich meebrengt bedreigen het zeeleven en daarmee ook ons welzijn.

Boskalis ondersteunt de Nederlandse stichting The Ocean Cleanup (TOC) van de inmiddels bekende jonge uitvinder en milieuactivist Boyan Slat. TOC richt zich voorlopig op de afvalberg midden op de Grote Oceaan, de zogenaamde Great Pacific Garbage Patch. Daar drijft inmiddels ruim 80.000 ton plastic in een gebied drie maal zo groot als Spanje. Door onder de andere de betrokkenheid bij TOC heeft Grundlehner veel kennis opgedaan over het plastic soepprobleem en welke uitdagingen er zijn om dit probleem te verhelpen. In de lezing wordt een overzicht gegeven van het plastic soepprobleem en de mogelijke oplossingsrichtingen.

Aanmelden voor het bijwonen van de lezing
Wilt u meer weten over dit mooie initiatief, kom dan dinsdag 25 juni aanstaande naar ’t Manneke aan de Leeweg 33 in Berkel en Rodenrijs.

  • Het bijwonen van de lezing is gratis. Bovendien kunt u kennismaken met activiteiten en leden van Rotary Lansingerland.
  • De inloop is vanaf 19.45 uur en
  • de lezing begint om 20.00 uur.
  • Locatie: 't Manneke, Leeweg 33 in Berkel en Rodenrijs
  • U bent van harte welkom, maar meldt u zich wel even aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
    bij Petra den Boer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Rotary Lansingerland
Rotary Lansingerland is een groep van mensen die zich betrokken voelt bij de (lokale) gemeenschap. 
Zo helpt deze club bijvoorbeeld via de opbrengst van Bridge in de Kas speeltuin De Kievit met de aanschaf van speeltoestellen voor kinderen met een handicap. Daarnaast organiseren de leden het jaarlijkse evenement Lansingerland wandelt voor water in de week van wereldwaterdag in maart. Basisschoolleerlingen houden een sponsorloop voor waterprojecten voor hun leeftijdgenoten in Afrika. Voor deze en nieuwe projecten zijn extra handen, voeten én denkhoofden zeer welkom.

Meer informatie over The Ocean Cleanup: www.theoceancleanup.com