Clubgegevens Rotaryclub Lansingerland

Contactadres
RC Lansingerland
Astersingel 15
2651 PH Berkel en Rodenrijs


Bijeenkomst / locatie
op dinsdagavond, in de even weken

Kijk voor tijdstip en onderwerp op in onze agenda

Int. Nr.
31022

District
1600

Aantal leden
10

Opgericht
28 september 1995

Rotaryclub Lansingerland is een serviceclub voor de gemeente Lansingerland. De leden zijn vrouwen en mannen die verschillende disciplines vertegenwoordigen zoals logistiek, financiële dienstverlening, notariaat, onderwijs, geneeskunde, projectmanagement en defensie; dit is de zogenaamde classificatie.

Rotary Lansingerland maakt deel uit van het netwerk van Rotary International. Wereldwijd heeft Rotary 530 districten in 165 landen. Er zijn 34.000 clubs met 1,2 miljoen leden.

Nederland is verdeeld in 7 districten, elk geleid door een gouverneur. Rotary telt in Nederland ruim 450 clubs en bijna 20.000 leden.

Waar en wanneer komt Rotaryclub Lansingerland bijeen? 

De club komt om de week bij elkaar locatie Berkelse Poort 27 G in Berkel en Rodenrijs.

De bijeenkomsten zijn op dinsdagavond van de even weken. De avonden beginnen met een inloop met een drankje om 19.00 uur en erna een eenvoudige maaltijd. Daarna is er tijd voor een inhoudelijk programma. Zie hiervoor bij de agenda met een overzicht van de activiteiten.

Een paar maal per jaar zijn er clubbijeenkomsten met de partners (met een bijzonder programma).

Voor de gemeenschap

Naast de vaste tweewekelijkse bijeenkomsten nemen de leden deel aan of organiseren ze andere activiteiten waarvan de opbrengst naar een goed (lokaal) doel gaat.

Een succesvol voorbeeld is “Bridge in de Kas”. Twintig jaar lang tot 2019 heeft Rotary Lansingerland  jaarlijks een bridgedrive in een plantenkas georganiseerd. De opbrengst ging naar een goed doel zoals het Hospice Lansingerland, Stichting 3B Bus, Scoutingclub Bleiswijk en het Jeugdcultuurfonds.

Ook organiseert de club sponsorloop Lansingerland Wandelt voor Water: schoolkinderen uit groep 7 en 8 ervaren wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden moeten doen voor een beetje schoon water.
Onderdeel van deze actie is een gastles over water die clubleden verzorgen op scholen.